Bekkenfysiotherapie Groningen Pelvicum

(050) 36 10 882

Menu

Behandelaars

Bekkenfysiotherapeuten

Alice van Ulsen - Rust

Alice van Ulsen - Rust

Fysiotherapeut sinds 1979.
Geregistreerd kinderfysiotherapeut sinds 1994.
Gespecialiseerd in kinderbekkenfysiotherapie sinds 2008.
Cursusleidster en docente bij het NPI [Nederlands Paramedisch Instituut].

Tijdens mijn werk als kinderfysiotherapeute, kwam ik ook in aanraking met kinderen met plas- en poepproblematiek.
Ouders vertelden over de achtergronden en gevolgen hiervan, bijvoorbeeld kinderen die gepest worden op school, omdat ze de plas of ontlasting niet kunnen ophouden, of kinderen die uit schaamte thuis vieze broeken verstoppen, of niet uit logeren durven gaan vanwege het bedplassen. Ook vermoeidheid als gevolg van een blaasontsteking of het hebben van buikpijn en niet willen eten door obstipatie, werd regelmatig genoemd.
Dit heeft mij er toe aangezet een opleiding te volgen tot kinderbekken-fysiotherapeut, om juist deze kinderen te kunnen helpen.

Voor de behandeling neem ik ruim de tijd, waarbij ik altijd de ouders betrek.
Hierbij maak ik gebruik van veel visuele materialen om het kind uit te leggen wat de problematiek is, hoe deze is ontstaan en hoe de behandeling zal (moeten) worden uitgevoerd.

De kinderbekken-therapie wordt volledig vergoed voor kinderen tot 18 jaar vanuit de basisverzekering

Alice van Ulsen is direct betrokken bij de opzet van het BOKI onderzoek

Francien Nijman-du Bois

Francien Nijman-du Bois

Sinds 1975 ben ik fysiotherapeute, bekkenfysiotherapeute sinds 2005.
Vanaf 1975 werkzaam geweest in Groningen. In het voorheen RK ziekenhuis, een particuliere praktijk en bij de thuiszorg. In 1987 ben ik verhuisd naar Schiedam. Daar ben ik in 1993 met een collega de praktijk Pelvicum Fysiotherapie gestart. Voor die tijd een bijzondere stap omdat het nog geen erkend specialisme was.
De interesse voor mijn huidige vakgebied is al in 1975 ontstaan, toen ik aan het werk ging op de afdeling gynaecologie/obstetrie. De belangstelling is altijd gebleven. Begonnen met de behandeling van vrouwen, kwamen daar in latere jaren de mannen en de kinderen bij. In 2005 werd ‘mijn vakgebied’ een officiële verbijzondering binnen de fysiotherapie.
Na mijn verhuizing naar Groningen ben ik in 2003 Pelvicum Fysiotherapie Groningen gestart. De praktijk heeft zich snel uitgebreid tot de huidige situatie, mede door onze samenwerking met het UMCG. Vanaf 2006 bevindt de praktijk zich op het terrein van het UMCG.
Naast de volwassen mannen en vrouwen, heb ik, vanuit mijn vorige praktijk, ook veel ervaring met het behandelen van kinderen. Omdat er in deze praktijk een kinder-bekkenfysiotherapeute werkzaam is gaan de kinderen nu naar haar voor behandeling.
Op dit moment is het behandelen van patiënten met pijnklachten in de buik, bekken en bekkenbodem gebied mijn extra specialiteit. Door onze samenwerking met het UMCG komen er veel patiënten met pijnklachten naar de praktijk voor behandeling.
Verder ben ik al vele jaren cursusleidster en docente bij het Nederlands Paramedisch Instituut [NPI]. Daar ben ik betrokken bij meerdere bekkenfysiotherapeutische cursussen.

Tevens ben ik mede auteur van de volgende boeken:
- Bekkenbodemklachten in de praktijk, een boek voor collegae.
- Hillie en Billie leren plassen/poepen, een prenten-voorlees boek voor kinderen en ouders om problemen bij het goed zindelijk worden te voorkomen en/of te verhelpen.

Online aanmelden bij Francien Nijman - du Bois

Inge Hemel

Inge Hemel

Binnen de bekkenfysiotherapie heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van seksuele disfuncties en chronische pijnklachten in buik en bekkenbodem gebied.

Het bekken(bodem) gebied boeit mij al sinds de start van mijn opleiding fysiotherapie ruim 25 jaar geleden. Het is een gebied waar basale functies huizen, die ‘onzichtbaar’ een grote invloed kunnen hebben op de kwaliteit van ons dagelijks leven. Klachten in bekken- en bekkenbodemgebied reiken vaak verder dan de fysieke klacht. In de praktijk heb ik gemerkt dat wanneer het in dit gebied niet goed functioneert, het lastig is om dit met anderen te delen. Terwijl het juist als ondersteunend ervaren wordt, wanneer de emoties hierover er gewoon mogen zijn. Aan deze aspecten besteed ik tijdens de behandeling aandacht en tevens reik ik oefeningen en adviezen aan waarmee je direct aan de slag kunt. Wij werken als praktijk in nauwe samenwerking met verschillende specialismen van het UMCG: de seksuologie, urologie, gynaecologie en maag-, darm-, en lever artsen. Dit geeft meerwaarde aan onze zorg. Het maakt dat we korte overleglijnen hebben, onze behandelingen vernieuwen en meedoen aan wetenschappelijk onderzoek.

Ik werk vanuit een brede visie met de heelheid van de mens als uitgangspunt. In mijn aanpak zijn kennis en technieken ingebed in een behandeling waar contact en verbinding voor mij sleutelbegrippen zijn. Ik doe dat op een directe en open manier waarbij humor als ontspannende factor niet ontbreekt.

Online aanmelden bij Inge Hemel

Nicolette Broodman

Nicolette Broodman

Sinds 1985 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut en bekkenfysiotherapeut sinds 2011. Aanvankelijk heb ik veel patiënten behandeld met orthopedische klachten, maar geleidelijk aan kreeg ik steeds meer vrouwen te behandelen met klachten tijdens en na de zwangerschap.
Van hieruit ontstond de interesse om mij meer in het vak bekkenfysiotherapie te verdiepen.

In de daarop volgende jaren heb ik mij verder bekwaamd in de bekkenfysiotherapie met velen aanvullende cursussen.
Vanaf 2007 werk ik bij Pelvicum Fysiotherapie. Logisch gevolg hiervan was dat ik van 2008-2011 de opleiding voor geregistreerd bekkenfysiotherapeut heb gevolgd.
De variatie in de bekkenfysiotherapie spreekt mij erg aan. Of het nu patiënten zijn met urologische, gynaecologische, maag-darmklachten of patiënten met chronische pijnklachten in buik en bekken gebied, het is voor mij een uitdaging om samen met de patiënten de behandeling aan te gaan.

Bovendien spreekt het mij aan om patiënten met hun verschillende klachten, uitleg te geven over hun klachten, te coachen om samen een verbetering in hun klachten te bewerkstelligen.

Per 1/12/2015 ook werkzaam in onze nieuwe vestiging te Zuidlaren.
Adres: Ludinge 8 9471 JD Zuidlaren T: 06-16427270

Online aanmelden bij Nicolette Broodman

Petra Boorsma

Petra Boorsma

Sinds 1994 ben afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie Groningen. Daarna heb ik tot 1998 verschillende ervaring opgedaan in particuliere praktijk en Universiteitsziekenhuis te Bern, Zwitserland. Sinds november 1998 woon ik weer Groningen en ben ik werkzaam bij het UMC Groningen als fysiotherapeut.

Aandachtsgebieden als fysiotherapeut waren o.a. buikchirurgie, oncologie, thoraxchirurgie, longziekten, poliklinische patiënten begeleiden met pijnklachten en poliklinische hartrevalidatie.

In 2006 ben ik gestart met de 1-jarige cursus, functiestoornissen van de bekkenbodem, bij de hogeschool te Amsterdam. Hierdoor werd ik zo enthousiast over de mogelijkheden binnen de bekkenfysiotherapie dat ik van 2008-2011 de 3 jarige opleiding (SOMT) tot geregistreerd bekkenfysiotherapeut gevolgd heb.

De bekkenbodem is een belangrijk onderdeel in het bewegingsapparaat en is een uitdagend en boeiend vakgebied. Ik ben zeer blij met deze specialisatie en vind de samenwerking met de patiënt om de klachten zo goed mogelijk te verhelpen zeer boeiend en stimulerend.

Online aanmelden bij Petra Boorsma

Maya Elling

Ik ben Maya Elling, Master geregistreerd bekkenfysiotherapeut

Ik ben Maya Elling, 39 jaar, Master geregistreerd bekkenfysiotherapeut, docent nederlands paramedisch instituut, NVFB-Zwangerfit®-docente, babymassage-docente en oefentherapeute cesar.

Na de opleiding oefentherapie Cesar in 1998 te hebben afgerond ben ik meteen doorgegaan met de opleiding tot fysiotherapeut in Groningen. Tijdens mijn studie had de groep bekkenpijnpatienten al mijn interesse. Door deze interesse heb ik in het vervolg hierop alle Yvlo en Npi cursussen gevolgd op lage rug/bekken/bekkenbodemgebied. Als logisch vervolg hierop kondigde de bekkenfysiotherapie opleiding zich aan. In 2010 heb ik de drie jarige opleiding tot geregistreerd bekkenfysiotherapeut afgerond en in juli 2013 de twee jarige opleiding tot Master of Specialized Physical Therapy.

15 jaar ervaring als zwangerschapsdocent, ervaring in mijn eigen zwangerschappen, en de ervaring als geregistreerd bekkenfysiotherapeute heeft mij geleerd dat een goede voorbereiding in de zwangerschap veel stress en ongewenste verrassingen kan voorkomen.
Daarom help ik aanstaande en kersverse moeders graag bij de voorbereiding op hun nieuwe leven en hoop hiermee het zelfvertrouwen te vergroten.
Graag tot ziens bij mijn lessen.

Maya

Online aanmelden bij Maya Elling